Hurtig reparation på eget værksted i Silkeborg

Computeroptimering har ikke faste åbningstider, så lav venligst en aftale, inden du besøger værkstedet. Har du brug for IT-support på din adresse, kommer jeg ud til dig.
Jeg kan kontaktes på telefon 25 85 11 40 mandag – søndag kl. 09.00 – 17.00
Skriv til Computeroptimering

Computeren er svær at undvære, det ved vi alle, derfor bestræber jeg mig altid på at din computer er så kort tid på værkstedet som det nu er muligt. Typisk er din computer klar indenfor 24 timer, alt efter om der skal bestilles reservedele hjem. Du er velkommen til at låne en computer med hjem, mens din egen er på værksted.

 

Værksted 3 1 1024x550 - Værksted

Send din computer til værkstedet

Bor du ikke i nærheden af Silkeborg, kan du sende din computer til mig, jeg betaler fragten den anden vej.

Få løst dine computerproblemer med fjernsupport

Hvis dit computerproblem er software relateret, er der mulighed for at problemet kan løses via fjernsupport. Det har ingen betydning hvor i verdenen du befinder dig, da jeg så kan reparerer din computer via internettet.

Væskeskade

Jeg tilbyder desværre ikke reparation af computere der har været udsat for væskeskade. Begrundelsen er den at din computer typisk er totalskadet, også selv om det skulle lykkedes at få gang i den igen. Vand er ikke det værste, men er det sukkerholdig væske, krystallisere det og starter en tæringsproces af elektronikken. Tastaturet er som regel også ødelagt. Skulle det lykkedes at reparere computeren vil den samlet pris typisk blive for høj, samtidig med at der kan opstå følgeskader. Du skal også regne med at computerens resterende levetid er forringet pga. skaden. Jeg vil derfor ikke udsætte mine kunder for den dårlige oplevelse det kan medføre.

128 GB SSD - Værksted

Bærbar computer:

Typiske opgaver:

Udskiftning af defekt skærm
Udskiftning af defekt tastatur
Udskiftning af harddisk
Montering af mere ram
Rensning af blæser og luftveje
Montering af ny kølepasta på CPU
Windows installation
Komplet optimering af langsom computer

Opgradering

En bærbar computer er kompakt bygget og er ikke lige så nem at opgradere som en stationær computer. Men det er alligevel nemt f.eks. at opgradere ram eller harddisk. Der vil være en markant hastigheds forøgelse, ved at skifte fra en almindelig harddisk til en lynhurtig SSD (Solid State Drive). En SSD bruger mindre batteristrøm, er lydløs, mere stabil og er ikke følsom over for stød og slag.

ssd - Værksted
Skærm 1024x558 - Værksted

Skærm

Er din skærm gået i stykker, kan jeg som regel bestille en ny hjem og montere den for dig. Det er også muligt at få monteret en brugt skærm, hvis jeg har skærmen på lager. Kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af skærm der passer til din computer.
(jeg skifter ikke skærme af typen “touchscreen”)

Tastatur 1024x315 - Værksted

Tastatur

Er dit tastatur slidt op, eller af andre årsager ikke virker optimalt længere, kan det i de fleste tilfælde udskiftes. Kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af tastatur der passer til din computer.

Reparation

Har du en forespørgsel på reparation af din bærbare computer, vil jeg foreslå at du tager et billede af den information der omhandler modelnummer og serienummer der står på bagsiden eller under batteriet på din bærbare computer, og derefter sender det til mig, enten på SMS eller mail.

Skal din bærbare computer renses?

Støv i køler 3 - Værksted
Støv i køler 5 - Værksted

Støv og skidt

Et typisk problem der kan opstå efter få år, er at støv blokerer for luftgennemstrømningen. Du vil måske opleve at din bærbare bliver meget varm i bunden, samtidig vil computeren forsøge at køle mere ved at sætte hastigheden på blæseren op, hvilket støjer en del. En bærbar computer med disse symptomer, kan blive så varm at den holder op med at fungere og skal derfor renses for støv og skidt. Det er meget omfattende at rense en bærbar computer, da der er en del der skal skilles ad, for at komme ind til blæser og køler, men det er absolut nødvendigt for at undgå nedbrud. Nogle gange er det nødvendigt at skille selve blæseren ad fra el motoren for rensning og smøring, så blæseren igen køre fejlfrit uden støj.

Ny kølepasta

Blæser og køler 300x259 - Værksted

Jeg skifter obligatorisk kølepasta, hver gang jeg renser kølesystemet i en bærbar computer. Kølepastaen har en tendens til at tørre ind over tid, og miste evnen til at aflede varmen.

Kølepasta er en substans der lægges mellem to flader for at øge kontaktfladen og sørge for at aflede varmen bedst muligt. Varmen afledes fra processoren og grafikchippen via spejlblanke metalflader, der kun kan slutte ordentlig tæt med frisk kølepasta. Varmen bliver derefter ledt ud til nogle køleribber, der igen bliver kølet ned af en blæser. Det er ikke meget bevendt at rense en computers køler og blæser for støv og skidt, hvis kølepastaen er tørret ind og ikke længere kan aflede varmen fra processoren og grafikchippen.

Stationær computer:

Samling af computer 2 - Værksted
  • Er din computer blevet langsom?
  • Tager den en evighed om at starte op?
  • Har den problemer med at køre tunge programmer og nyere spil?

En opgradering af nogle få komponenter, samt en optimering af softwaren, er ofte nok til at få din computer til at fungere normalt igen. Synes du, at din computer støjer meget og gerne vil have en lydsvag computer, så er det også muligt, ved at udskifte nogle af de støjende elementer i computeren. Når din computer alligevel er på værkstedet, kan du vælge at få din computer optimeret, så du får fuld udbytte af din opgradering og din computer yder max.

Få din computer renset

Støv i computer 1024x576 - Værksted

En stationær computer bliver ret hurtigt fyldt med støv og bør renses efter behov. En ren computer performer også bedre, når kølingen ikke er hæmmet af snavs. Samtidig er det vigtigt med den rette ventilation og at kabler er ført rigtigt og ordnet, så de ikke spærre eller i værste fald blokerer for de roterende blæsere der typisk er flere af i en stationær computer. Bliver CPUén for varm er det tid til at få skiftet kølepasta.

Lenovo T5001 300x222 - Værksted

Du kan indlevere din computer på adressen: Dalsvinget 105, 8600 Silkeborg. Computeroptimering har ikke faste åbningstider, så lav venligst en aftale, inden du besøger værkstedet, så du ikke kører forgæves. Bor du ikke i nærheden, kan du sende din computer til mig, jeg betaler fragten den anden vej.

Lån gratis en bærbar computer, mens din egen er på værksted.

Husk at det er dit ansvar, at sikre dine data, tag derfor altid backup af dine filer og sørg for at gemme alle relevante adgangskoder. Jeg tilbyder “System Image Backup” af din computer. Det betyder at alt kan genskabes til seneste backup, ved nedbrud af computeren.