Hurtig reparation på eget værksted i Silkeborg

☎︎ 25 85 11 40 ⌚ 09.00 – 17.00 🡆 mandag – søndag

(Lav venligst en aftale, inden du besøger værkstedet.)

Værksted 3 1 300x161 - Værksted

Skriv til Computeroptimering

Computeren er svær at undvære, det ved vi alle, derfor bestræber jeg mig altid på at din computer er så kort tid på værkstedet som det nu er muligt. Typisk er din computer klar indenfor 24 timer, alt efter om der skal bestilles reservedele hjem.

Få løst dine computerproblemer med fjernsupport

Hvis dit computerproblem er software relateret, er der mulighed for at problemet kan løses via fjernsupport. Det har ingen betydning hvor i verdenen du befinder dig, da jeg så kan reparerer din computer via internettet.

Send din computer

Bor du ikke i nærheden af Silkeborg, kan du sende din computer til mig, jeg betaler fragten den anden vej. Besøger du selv værkstedet, er du velkommen til at låne en computer med hjem, mens din egen er på værksted.


Bærbar computer:

Typiske opgaver:
RAM 2 300x217 - Værksted
SSD 1 - Værksted

SSD

ssd 300x135 - Værksted

En bærbar computer er kompakt bygget og er ikke lige så nem at opgradere som en stationær computer. Men det er alligevel nemt f.eks. at opgradere ram eller harddisk. Der vil være en markant hastigheds forøgelse, ved at skifte fra en almindelig harddisk til en lynhurtig SSD (Solid State Drive). En SSD bruger mindre batteristrøm, er lydløs, mere stabil og er ikke følsom over for stød og slag. Jeg vil anbefale at du opgradere til mindst 240 GB pga. af den efterhånden lille prisforskel fra 120 GB, men også og ikke mindst fordi at en SSD arbejder hurtigere jo større kapacitet den har. Netop fordi meget af en SSD´s hastighed kommer fra parallelisering, der fungerer mere effektivt, efter hvor meget plads der er at arbejde med.

Få skiftet din gamle harddisk ud med en ny SSD (2,5″) og flyttet alle dine data med over på hhv.:

(256 GB kr. 799,-) (512 GB kr. 1.069,-) (1 TB kr. 1.389,-) (2 TB kr. 2.199,-)


Skærm

Skærm 300x163 - Værksted

Er din skærm gået i stykker, kan jeg bestille en ny hjem og montere den for dig. Det er også muligt at få monteret en brugt skærm, hvis jeg har skærmen på lager. Jeg skifter din skærm fra: kr. 349,- (ekskl. skærm og fragt) kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af skærm der passer til din computer.
(jeg skifter ikke skærme af typen “touchscreen”)

Tastatur

Tastatur 300x92 - Værksted

Skulle du være så uheldig at spilde væske i dit tastatur, eller at det af andre årsager ikke virker optimalt længere, kan jeg udskifte dit tastatur med et nyt. Jeg skifter dit tastatur fra: kr. 349,- (ekskl. tastatur og fragt) kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af tastatur der passer til din computer.

Reparation

Har du en forespørgsel på reparation af din bærbare computer, vil jeg foreslå at du tager et billede af den information der omhandler modelnummer og serienummer der står på bagsiden eller under batteriet på din bærbare computer, og derefter sender det til mig, enten på SMS eller mail.

Skal din bærbare computer renses?

Støv i køler 3 - Værksted
Støv i køler 5 - Værksted

Støv og skidt

Et typisk problem der kan opstå efter få år, er at støv blokerer for luftgennemstrømningen. Du vil måske opleve at din bærbare bliver meget varm i bunden, samtidig vil blæseren forsøge at køle mere ved at sætte hastigheden på blæseren op, hvilket støjer en del. En bærbar computer med disse symptomer, kan blive så varm at den holder op med at fungere og skal derfor renses for støv og skidt. Det er meget omfattende at rense en bærbar computer, da der er en del der skal skilles ad, for at komme ind til blæser og køler, men det er absolut nødvendigt for at undgå nedbrud. Nogle gange er det nødvendigt at skille selve blæseren ad fra el motoren for rensning og smøring, så blæseren igen køre fejlfrit uden støj.

Ny kølepasta

Blæser og køler 300x259 - Værksted
Arctic MX 4 køle pasta 1 142x300 - Værksted

Jeg skifter obligatorisk kølepasta, hver gang jeg renser kølesystemet i en bærbar computer. Kølepastaen har en tendens til at tørre ind, og miste evnen til at aflede varmen. Den kølepasta jeg bruger er af høj kvalitet og holder i mindst 8 år.

Kølepasta er en substans der lægges mellem to flader for at øge kontaktfladen og sørge for at aflede varmen bedst muligt. Varmen afledes fra processoren og grafikchippen via spejlblanke metalflader, der kun kan slutte ordentlig tæt med frisk kølepasta. Varmen bliver derefter ledt ud til nogle køleribber, der igen bliver kølet ned af en blæser. Det er ikke meget bevendt at rense en computers køler og blæser for støv og skidt, hvis kølepastaen er tørret ind og ikke længere kan aflede varmen fra processoren og grafikchippen.
Rensning af blæser og luftveje på din bærbar inkl. ny kølepasta kr. 599,-.


Stationær computer:

Samling af computer 2 - Værksted
  • Er din computer blevet langsom?
  • Tager den en evighed om at starte op?
  • Har den problemer med at køre tunge programmer og nyere spil?

En opgradering af nogle få komponenter, samt en optimering af softwaren, er ofte nok til at få din computer til at fungere normalt igen. Synes du, at din computer støjer meget og gerne vil have en lydsvag computer, så er det også muligt, ved at udskifte nogle af de støjende elementer i computeren. Når din computer alligevel er på værkstedet, kan du vælge at få din computer optimeret, så du får fuld udbytte af din opgradering og din computer yder max.

Få din computer renset

Støv i computer 1024x576 - Værksted

En stationær computer bliver ret hurtigt fyldt med støv og bør renses efter behov. En ren computer performer også bedre, når kølingen ikke er hæmmet af snavs. Samtidig er det vigtigt med den rette ventilation og at kabler er ført rigtigt og ordnet, så de ikke spærre eller i værste fald blokerer for de roterende blæsere der typisk er flere af i en stationær computer. Bliver CPUén for varm er det tid til at få skiftet kølepasta.

Rensning af din stationære computer kr. 249,-
Ny kølepasta på CPU kr. 199,-

☎︎ 25 85 11 40 ⌚ 09.00 – 17.00 🡆 365 dage om året

Lenovo T5001 300x222 - Værksted

Skriv til Computeroptimering

Du kan indlevere din computer på adressen: Dalsvinget 105, 8600 Silkeborg. Computeroptimering har ikke faste åbningstider, så lav venligst en aftale, inden du besøger værkstedet, så du ikke kører forgæves. Bor du ikke i nærheden, kan du sende din computer til mig, jeg betaler fragten den anden vej.

Lån gratis en bærbar Lenovo ThinkPad computer med Windows 10, mens din egen computer er på værksted.

Husk at det er dit ansvar, at sikre dine data, tag derfor altid backup af dine filer og sørg for at gemme alle relevante adgangskoder.
Jeg tilbyder “System Image Backup” af din computer for kr. 149,-. Det betyder at alt kan genskabes til seneste backup, ved nedbrud af computeren.