Hurtig reparation på eget værksted i Silkeborg

Computeroptimering har ikke faste åbningstider, så lav venligst en aftale, inden du besøger værkstedet. Har du brug for IT-support på din adresse, kommer jeg ud til dig.
Jeg kan kontaktes på tlf. 25 85 11 40 mandag-søndag kl. 09.00-18.00.
Skriv til Computeroptimering

Computeren er svær at undvære, det ved vi alle. Derfor bestræber jeg mig altid på, at din computer er på værkstedet i så kort tid som muligt. Typisk er din computer klar inden for 24 timer, alt efter om der skal bestilles reservedele hjem. Du er velkommen til at låne en computer med hjem, mens din egen er på værkstedet.

Aaben laptop - Værksted

Send din computer til værkstedet

Bor du ikke i nærheden af Silkeborg, kan du sende din computer til mig. Jeg betaler fragten den anden vej.

Få løst dine computerproblemer med fjernsupport

Hvis dit computerproblem er softwarerelateret, er der mulighed for, at problemet kan løses via fjernsupport. Det har ingen betydning, hvor i verdenen du befinder dig, da jeg så kan reparere din computer via internettet.

Væskeskade

Vaeskeskadet laptop - Værksted

Jeg tilbyder desværre ikke reparation af computere, der har været udsat for væskeskade. Begrundelsen er, at din computer typisk er totalskadet, selvom det skulle lykkes at få gang i den igen. Vand er ikke det værste, men hvis det er sukkerholdig væske, krystalliserer det og starter en tæringsproces af elektronikken. Tastaturet er som regel også ødelagt. Skulle det lykkes at reparere computeren, vil den samlede pris typisk blive for høj, samtidig med at der kan opstå følgeskader. Du skal også regne med, at computerens resterende levetid er forringet på grund af skaden. Jeg vil derfor ikke udsætte mine kunder for den dårlige oplevelse, det kan medføre.

12 2 - Værksted

Bærbar computer

Typiske opgaver:

– Udskiftning af defekt skærm
– Udskiftning af defekt tastatur
– Udskiftning af harddisk
– Montering af mere RAM
– Rensning af blæser og luftveje
– Montering af ny kølepasta på CPU
Windows installation
– Komplet optimering af langsom computer

Opgradering

En bærbar computer er kompakt bygget og er ikke lige så nem at opgradere som en stationær computer, men det er alligevel nemt at opgradere RAM eller harddisk. Der vil være en markant hastighedsforøgelse ved at skifte fra en almindelig harddisk til en lynhurtig SSD (Solid State Drive). En SSD bruger mindre batteristrøm, er lydløs, mere stabil og er ikke følsom over for stød og slag.

HDD til SSD - Værksted
Defekt laptopskaerm - Værksted

Skærm

Er din skærm gået i stykker, kan jeg som regel bestille en ny hjem og montere den for dig. Det er også muligt at få monteret en brugt skærm, hvis jeg har skærmen på lager. Kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af skærm, der passer til din computer.
(Jeg skifter ikke berøringsskærme.)

Tastatur 1024x315 - Værksted

Tastatur

Er dit tastatur slidt op eller virker det af andre årsager ikke optimalt længere, kan det i de fleste tilfælde udskiftes. Kontakt mig og få en komplet pris på udskiftning af tastaturet, der passer til din computer.

Reparation

Har du en forespørgsel angående reparation af din bærbare computer, vil jeg foreslå, at du tager et billede af den information, der omhandler modelnummer og serienummer, som står på bagsiden eller under batteriet på din bærbare computer, og derefter sender det til mig enten via SMS eller e-mail.

Skal din bærbare computer renses?

Støv i køler 3 - Værksted
Støv i køler 5 - Værksted

Støv og skidt

Et typisk problem, der kan opstå efter få år, er, at støv blokerer for luftgennemstrømningen. Du vil måske opleve, at din bærbare bliver meget varm i bunden. Samtidig vil computeren forsøge at køle mere ved at sætte hastigheden på blæseren op, hvilket støjer en del. En bærbar computer med disse symptomer kan blive så varm, at den holder op med at fungere og skal derfor renses for støv og skidt. Det er meget omfattende at rense en bærbar computer, da der er en del, der skal skilles ad for at komme ind til blæseren og køleren. Men det er absolut nødvendigt for at undgå nedbrud. Nogle gange er det nødvendigt at skille selve blæseren ad fra elmotoren for rensning og smøring, så blæseren igen kører fejlfrit uden støj.

Ny kølepasta

Blæser og køler 300x259 - Værksted

Jeg skifter kølepastaen obligatorisk hver gang, jeg renser kølesystemet i en bærbar computer. Kølepastaen har en tendens til at tørre ind over tid og miste evnen til at lede varmen væk.

Kølepasta er en substans, der lægges mellem to flader for at øge kontaktfladen og sikre, at varmen ledes bedst muligt væk. Varmen ledes væk fra processoren og grafikchippen via spejlblanke metalflader, der kun kan slutte ordentligt tæt med frisk kølepasta. Varmen bliver derefter ledt ud til nogle køleribber, som igen køles ned af en blæser. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt at rense en computers køler og blæser for støv og skidt, hvis kølepastaen er tørret ind og ikke længere kan lede varmen væk fra processoren og grafikchippen.

Stationær computer:

Samling af computer 2 - Værksted
  • Er din computer blevet langsom?
  • Tager den en evighed om at starte op?
  • Har den problemer med at køre tunge programmer og nyere spil?

En opgradering af nogle få komponenter samt en optimering af softwaren er ofte nok til at få din computer til at fungere normalt igen. Hvis du synes, at din computer støjer meget og gerne vil have en lydsvag computer, er det også muligt ved at udskifte nogle af de støjende elementer i computeren. Når din computer alligevel er på værkstedet, kan du vælge at få din computer optimeret, så du får fuldt udbytte af din opgradering, og din computer yder maksimalt.

Få din computer renset

Støv i computer 1024x576 - Værksted

En stationær computer bliver ret hurtigt fyldt med støv og bør renses efter behov. En ren computer performer også bedre, når kølingen ikke er hæmmet af snavs. Samtidig er det vigtigt med den rette ventilation, og at kabler er ført rigtigt og ordnet, så de ikke spærrer eller i værste fald blokerer for de roterende blæsere, der typisk er flere af i en stationær computer. Bliver CPU’en for varm, er det tid til at få skiftet kølepasta.

Lenovo T5001 300x222 - Værksted

Du kan aflevere din computer på adressen Dalsvinget 105, 8600 Silkeborg. Computeroptimering har ikke faste åbningstider, så lav venligst en aftale inden du besøger værkstedet, så du ikke kører forgæves. Bor du ikke i nærheden, kan du sende din computer til mig, jeg betaler fragten den anden vej..

Lån gratis en bærbar computer, mens din egen er på værkstedet.

Husk at det er dit ansvar at sikre dine data. Tag derfor altid backup af dine filer og sørg for at gemme alle relevante adgangskoder. Jeg tilbyder “System Image Backup” af din computer, hvilket betyder, at alt kan genskabes til seneste backup i tilfælde af nedbrud på computeren.