Hjælp til installation af Windows 10

(Support af Windows 7 ophørte den 14. januar 2020)

windows 10 300x209 - Windows 10

Er du ikke fortrolig med installationen, hjælper jeg dig gerne. Du indleverer blot din computer på mit værksted, så klarer jeg resten. Der er også mulighed for at jeg kan opgradere din computer via fjernsupport.

En ren ny installation af Windows 10 er vel det samme som at købe en ny bil med 0 km på klokken? hm..desværre nej, der er mange programmer der bør slettes, samt en del justeringer der skal udføres før det hele køre optimalt. En ny installation yder vel omkring 80% af det optimale, de sidste 20% hentes ved en efterfølgende optimering. Din computer vil derefter yde 100%.

Når jeg installerer Windows 10 for dig, er det altid den nyeste og opdaterede version du får. Derefter bliver det grundig optimeret til at yde optimalt, samt at beskytte dit privatliv på bedste vis. Efter en opgradering, udfører jeg en grundig oprydning af gamle Windows filer, samt forældede opdateringer der ofte fylder omkring 25 GB.

Har du brug for Office, kan jeg Installerer den populære Libre office pakke til dig sammen med Windows 10, uden beregning, hvis du ønsker dette. Jeg kan også installere Microsoft Office 2019 til en attraktiv pris.

Stadigvæk gratis

Indtil videre er der stadigvæk mulighed for at opgradere gratis til Windows 10. Har du Windows 7 kan den også opgraderes. Skal der laves en ren ny installation fra Windows 7, kræver det dog at du har en gyldig licens. Typisk er en Windows 7 licens klæbet bagpå computeren eller under batteriet på en bærbar. Hvis du har Windows 8.1 installeret, behøver du ikke en ny licens for at opgradere til Windows 10.

Licens

Har din computer tidligere været aktiveret med Windows 8.1 eller 10 eller har du selv en gyldig licens til Windows 7, vil prisen på en ren ny installation af Windows 10 med optimering og opdatering af drivere være: kr. 489,-.
Windows 10 Home licens, Inkl. installation og optimering koster kr. 689,-.
Windows 10 Professionel licens, Inkl. installation og optimering koster kr. 889,-.

Gratis opgradering

Windows 10 - Windows 10

Windows 10 udkom den 29. juli 2015 og blev udrullet over hele verdenen som en gratis opgradering, indenfor det første år, dvs. indtil den 29. juli 2016. Derefter koster det et beløb at erhverve det. Jeg har længe testet Windows 10, også inden den blev lanceret for offentligheden, og bruger det nu dagligt med stor fornøjelse. Jeg mener selv, at det er den bedste Windows version til dato og at det var et godt tilbud fra Microsoft, med en gratis opgradering. I øvrigt er Windows 10 væsentligt hurtigere og mere sikkert end Windows 7.

Windows er ikke perfekt

Selv om jeg mener at Windows 10 er den bedste version til dato, betyder det ikke at den er perfekt. Windows indeholder til tider en del fejl, og kan være årsag til at din computer pludselig går ned. Selv om du lige har fået installeret en ny Windows 10, kan problemerne lurer lige om hjørnet. Nogen gange kan jeg rette fejlene på mit værksted, men ofte er det nødvendigt med en hel ny installation, desværre. Der er jo ikke så mange alternativer, så det er noget vi Windows brugere må leve med.

Tilpasning

For de fleste vil en opgradering forløbe uden problemer, dog kan man komme ud for at skulle afinstallere nogle programmer, hvorpå de skal geninstalleres. Det kan være antivirus programmer, grafikdriver, men det er også muligt at printer med tilhørende software skal geninstalleres. Nogle programmer vil måske ikke være kompatible. Der findes få computere der ikke kan køre Windows 10 pga. driver problemer.

Oprydning

Det vil være en rigtig god idé at rydde op din computer inden en opgradering. Slet alle de programmer som du ved at du ikke bruger. Sørg for at din computer er fri for virus og malware. Opdater alle programmer og drivere.

3 installations muligheder ved en opgradering:

  1. Behold aller filer og programmer.
  2. Behold alle filer, men alle programmer slettes.
  3. En ren installation, hvor alle filer og programmer slettes.