Komplet backup af din harddisk eller vigtige filer efter behov

Hvad betyder backup? det betyder at du laver en klon af noget du har i forvejen, altså mindst to ting der er fuldstændig ens.

Tag backup på en ekstern harddisk

Harddisk kabinet - Backup

At tage backup på en ekstern harddisk er en god måde at sikre dine filer på. Har du ikke plads nok på din harddisk i computeren til at synkronisere med en større ekstern harddisk, kan løsningen være at have 3 eksterne harddiske der er synkroniseret. Du kan vælge at købe 3 nye eller 3 brugte der er monteret i et harddisk kabinet. Fordelen er at der er penge at spare samtidig med at du nemt kan skifte en harddisk ud med en anden, hvis den fejler på et tidspunkt, uden at skulle købe en ny ekstern harddisk med tilhørende kabinet hver gang.

Der er god økonomi i at købe brugt også fordi at en ekstern harddisk ikke køre hele tiden og kan derfor holde i mange år. Jeg sælger brugte harddiske monteret i et nyt USB 3.0 kabinet med kabel og klar til brug. De brugte harddiske er testet og slettet professionelt. Du får 1 års garanti. Vælg en harddisk på webshoppen evt. monteret i kabinet under tilvalg.

Hvorfor bruge 3 harddiske?…fordi der skal være plads til at en går i stykker, altså har du 2 tilbage, som er minimum for backup, indtil du får etableret en tredje harddisk igen.

Filhistorik

Har du Windows 10 på din computer vil det nemmeste være at bruge det indbyggede backup program (filhistorik). Der gemmes filerne på en ekstern harddisk når den tilsluttes din computer. Har du brug for hjælp til dette sætter jeg det gerne op for dig. Du tilslutter så bare din eksterne harddisk, når du vil sikkerhedskopiere dine filer. Du kan også læse denne guide igennem og selv prøve at sætte din backup op: Backup med filistorik

System Image Backup

Det er også muligt at foretage en “System Image Backup” med Windows. Det er en komplet backup af din harddisk, der gør det muligt at genskabe din computer til samme tilstand som den seneste backup. Det kan være en god idé inden værksteds besøg, ved virusangreb eller nedbrud af harddisk.

Manuel backup

Hvis du er mere fortrolig med simpel manuel backup, vil jeg anbefale at du engang imellem, måske en gang om måneden, laver en simpel backup af dine vigtigste filer, ved blot at kopier dine mapper over på en ekstern harddisk. Det fungere på den måde at du vælger en mappe, det kan være din billedmappe. Nu højreklikker du på mappen og sender mappen til det eksterne drev, dermed har du en fuld kopi af dine billeder, som du kan kalde “billeder 1” og næste gang kan du kalde det for “billeder 2” osv. Nu har du en fuld kopi af dine billeder. Når så din harddisk er ved at være fuld, kan du så begynde at slette de første backup du lavede, altså af “billeder 1” osv.

Helgardering

Vil du gå med “livrem og seler”  vil det allerbedste som sagt være at gøre det hele 3 gange og så gemme den ene backup på en helt anden adresse, eller i en bankboks. Du vil så være helgarderet.

Billeder fra kameraet

Harddisk2 - Backup

Skal du have overført dine billeder fra kameraet til computeren, tilslutter du det via et USB kabel der følger med kameraet. Nogen vælger at gemme de små hukommelseskort der sidder i kameraet og så køber et nyt når det gamle er fyldt, som en slags backup…nemt? ja, men det er en dyr og ikke så effektiv måde at tage backup på. Det er heller ikke en særlig sikker metode, for hvis du ikke venter til kortet er fyldt, inden du overføre til computeren, risikerer du at få dubletter af dine billeder. I den tid der så går inden kortet er fyldt har du altså ingen backup af dine billeder. Der findes et utal af metoder til at tage backup, og mange programmer virker håbløse over for den enkelte bruger. Derfor ender det ofte med, at man ikke får taget backup af sine filer.

Forestil dig at alle dine billeder igennem tiderne, pludselig forsvinder. Ville det ikke være en katastrofe i sig selv? Der er mange måder at gemme sine filer på, det her er bare én af dem. Det er da også muligt at gemme sine data online (skyen) hvor Google Drev, Dropbox og Onedrive er nogle af de mest populære. Det er en nem og meget sikker måde at gemme sine filer på.