Er din computer sikret med antivirus?

En af årsagerne til, at en computer går ned, er manglende antivirusprogram. Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have sådan et installeret.

Der findes mange gratis versioner af antivirusprogrammer, men i dag er der meget mere end virus i omløb, og du er ikke tilstrækkeligt dækket ind med de gratis versioner. Det har også sin pris, når noget er gratis. Programmerne indhenter nemlig oplysninger om din færden på nettet og videre-sælger dem til eventuelle annoncører.

Hold dig til Windows Defender, som er indbygget i Windows, hvis du overvejer et gratis antivirusprogram fra en tredjepart.

Har du købt en ny computer, er der typisk installeret et antivirusprogram med en prøveperiode på 30 dage. Hvis du ikke vælger at betale for programmet efter prøveperioden, vil jeg foreslå, at du sletter det og vælger den løsning, der passer dig bedst.

Det er vigtigt, at du får slettet det gamle antivirusprogram, inden det nye antivirusprogram bliver installeret. Hvis der er mere end ét antivirusprogram på samme computer, vil de modarbejde hinanden. De vil opfatte hinanden som en trussel fyldt med virus, da de indeholder mange af de informationer, der kendetegner virus, selvfølgelig uden at være skadelige.

Er din computer ramt?

Efter et alvorligt virusangreb er der ikke meget at redde på computeren, da man typisk ikke har adgang til sine filer længere. Det betyder, at man skal slette harddisken og starte forfra med at installere alt på sin computer igen. Skulle du være i den situation, at du ikke har fået taget backup af din harddisk, tilbyder jeg at genskabe de data, der er tilgængelige.

Du skal være opmærksom på at slukke din computer med det samme for at undgå yderligere overskrivning af de data, der skal genskabes, og at du skal komme forbi mit værksted enten med harddisken eller hele computeren.