Google Search e1537655204634 - Google

Google

Google er et stort område at bevæge sig ind på. Jeg vil dog gerne fremhæve nogle helt unikke funktioner og programmer, som jeg selv nødig ville undvære i dagligdagen. Du starter med at oprette en Google-konto. Hvor du samtidig vælger din nye mailadresse.

Gmail

Med over 1,8 milliarder brugere verden over, inklusive mig selv, kan jeg kun give min varmeste anbefaling af Gmail og bruger heller ikke andet selv. Gmail har alt det, du har brug for, uden alt det overflødige. En vigtig ting ved Gmail er, at det virker på alle platforme. Det er utroligt stabilt, sikrer dine mails i skyen og bruger IMAP, som i bund og grund er en tovejs kommunikation, der gør, at dine mails altid er opdaterede på alle dine enheder.

Modsat POP3-mail, der er ensrettet og kun kan hentes ned på en computer med et installeret mailprogram, er POP3 gammeldags og har den store ulempe, at det ikke synkroniserer med dine andre enheder. Det er også besværligt at flytte fra en computer til en anden. Med POP3 er dine mails ofte tabt, når din computer en dag giver op.

Gmail ligger i skyen, og du logger bare på med din Google-konto fra hvilken som helst computer i verden og læser din mail. Du kan omdirigere din gamle POP3-mailadresse, så den modtages i Gmail.

Gmail - Google

Drev

Det er blevet populært at gemme sine filer i “skyen”, og her tilbyder Google 15 GB gratis plads til at starte med. Google Drev er en del af din Google-konto. Du installerer Drevet på din computer, som så vil synkronisere med skyen. Der oprettes en Drev-mappe i Stifinder, og alle de filer, du lægger i denne mappe, er sikre i skyen. Det er en nem og sikker måde at tage backup af dine filer.

Google drev - Google

Docs og Sheets

Du kan frit oprette dokumenter og Excel-ark, der automatisk gemmes på dit Google Drev. Du kan dele eller skrive på samme dokument med andre, og Google Docs er rigtig god til at rette stavefejl.

Docs og sheets 1024x497 - Google

Chrome

Det er svært at komme uden om Chrome-browseren, hvis du bruger flere af Googles populære produkter. Jeg bruger derfor selv Chrome og synes også, at det er den bedste browser på markedet.

Google Chrome - Google