Google Search e1537655204634 - Google

Google

Google er et kæmpe område at bevæge sig ind på. Jeg vil alligevel gerne fremhæve nogle helt unikke funktioner og programmer som jeg selv nødig ville undvære i dagligdagen. Du starter med at oprette en Google konto. Her vælger du samtidig din nye mailadresse.

Gmail - Google

Gmail

Med omkring 1.000.000.000 bruger verden over + mig selv, kan jeg da kun give min varmeste anbefaling af Gmail og bruger da heller ikke andet selv. Gmail har alt det du har brug for, uden alt det overflødige. En vigtig ting ved Gmail er at det virker på alle platforme. Der er utroligt stabil, sikre dine mail i skyen og bruger IMAP der i bund og grund er en tovejs kommunikation der gør at dine mails altid er opdateret på alle dine enheder.

Modsat POP3 mail der er ensrettet og kun kan hentes ned på en computer med et installeret mail program. POP3 er gammeldags og har den store ulempe at det ikke synkronisere med dine andre enheder. Det er også tungt at flytte fra en computer til en anden. Med POP3 er dine mails ofte tabt når din computer en dag giver op.

Gmail ligger i skyen og du logger bare på med din Google konto fra hvilken som helst computer i verdenen og læser din mail. Du kan omdirigere din gamle POP3 mailadresse, så den modtages i Gmail.

Google drev - Google

Drev

Det er blevet populært at gemme sine filer i “skyen” og her tilbyder Google 15 GB gratis plads til at starte med. Google drev er en del af din Google konto. Du installere drevet på din computer der så vil synkronisere med skyen. Der oprettes en drev mappe i stifinder og alle de filer du lægger i denne mappe er sikre i skyen. Det er en nem og sikker måde at tage backup af dine filer.

Docs og sheets 1024x497 - Google

Docs og Sheets

Du kan frit oprette dokumenter og Excel ark der automatisk gemmes på dit Google drev. Du kan dele eller skrive på samme dokument med andre og så er Google Docs rigtig god til at rette stavefejl.

Google Chrome - Google

Chrome

Det er svært at komme uden om Chrome browseren, hvis du bruger flere af googles populære produkter. Jeg bruger derfor selv Chrome og synes da også at det er den bedste browser på markedet.