Installation og opsætning af Linux operativsystem

Hvis du har en gammel computer med Windows XP eller Vista, vil den køre perfekt med Linux.

En stor fordel ved Linux er at der er fuld support i fem år ad gangen. Linux opdatere sig selv, både med driver og software, samtidig kræver systemet ikke nær så meget computerkraft som fx Windows. Det betyder at man kan få en ældre computer, der ellers skulle have været skrottet, til at køre helt hæderligt.

Systemkrav:

Linux Mint cinnamon 1024x640 - Linux
linux logo 2gp - Linux
  • 1 GB RAM (2 GB anbefales for komfortabel brug).
  • 15 GB harddisk plads (20 GB anbefales).
  • 1024×768 opløsning.

Linux har været på banen i mange år og har langt hen af vejen mest været for “nørder” og specialister, da det har manglet den nemme brugerflade vi kender fra windows. I de senere år er der udkommet flere brugervenlige versioner, fx Linux Mint der ligner Windows mest, og hvor alle der er vant til Windows kan være med. Med Linux følger LibreOffice der er en komplet office pakke, ganske gratis.

Linux findes i flere hundrede versioner, hvor kun det er nogle ganske få jeg vil anbefale til den almindelige bruger. Jeg vil ikke skrive en hel masse om Linux, men i stedet opfordre dig til at søge lidt på nettet omkring emnet. Kunne du tænke dig at prøve kræfter med Linux, vil jeg klart anbefale: Linux Mint

Antivirus

Du behøver ikke at installere et antivirusprogram, da sikkerheden er høj bl.a. fordi at du skal bruge dit password for overhovedet at kunne installere programmer.

WWW

De fleste er vel på nettet 90% af tiden, ved almindelig brug af computeren, så Internet oplevelsen vil være den samme som med Windows, da tilgangen foregår med evt. Google eller Firefox browser.

Programmer

Libre Office - Linux

Du behøver heller ikke selv at lede efter nye programmer på nettet, da Linux har sit eget indbygget software center.
Det minder meget om Apples, men her er alle programmerne bare gratis.

Installation

Det er ikke muligt at installere Linux via fjernsupport, så du skal en tur forbi mit værksted for at få det installeret. Pris kr. 399,-. Jeg vil anbefale at du læser lidt om Linux på nettet, da det er lidt anderledes end Windows. Linux Mint ligner en blanding af Windows og Apples OS X. Der er dog få computere der ikke fungere 100% med Linux.