Hvad skal du købe som forbruger?

HP ProBook 640 G4

Det kan være et svært valg, når det kommer til indkøb af en ny / brugt computer. Jeg vil her prøve at gøre valget lettere for dig så du kan spare tid og kræfter på at kæmpe dig igennem den jungle af computere der findes på markedet i dag. Det hele afhænger egentlig af nogle ganske få ting til at starte med:

  1. Behov
  2. Krav til computeren
  3. Budget

Behov

Dit behov for en computer kan være stort eller lille. Jo større behovet er, ja noget større bør dit budget så også være. Sagt på en anden måde, skal du køre mange kilometer uden de store problemer, er du bedre stillet i en Mercedes, frem for en billig Fiat. Det betyder ikke at det behøver at koste kassen.

Mercedes

Hvordan kan det nu lade sig gøre?

Svaret er ganske enkelt: køb Mercedesen, men køb den brugt!

Det jeg her vil frem til er at du er væsentligt bedre stillet ved at købe en brugt (Refurbished) computer, såsom Lenovo ThinkPad eller HP EliteBook´s topmodeller. De er det foretrukne valg i erhvervslivet, fordi de simpelthen er de bedste og mest holdbare computere på markedet. De er testet til at fungere i alt slags vejr, fugtigt som tørt, samt mange forskellige militære standarder der stiller store krav om holdbarhed under ekstreme forhold.

Det vil altså være et bedre valg at erhverve en brugt “business computer” frem for en almindelig bærbar computer, som kan købes i mange butikker til mellem 3.000,- og 7.000,- kroner.

Mobilt bredbånd

Sierra Wireless EM7345 4G LTE

De fleste Business bærbare computere har mulighed for at være online overalt hvor du færdes. Frem for at skulle købe en USB-pen med SIM-kort som du sætter ind i siden på din computer, kan det typisk indbygges i en business computer. Derefter sætter du bare SIM-kortet direkte i computeren. Du får også bedre dækning når modemet er integreret i computeren, fordi antennen er indbygget i skærmen. Under produkterne her på webshoppen kan du se om der er mulighed for tilkøb af modul til mobilt bredbånd. Du skal så finde en udbyder af mobilt bredbånd, der sender dig det SIM-kort der skal sættes i computeren.

Hvad med byggekvaliteten?

Lenovo ThinkPad kvalitet

En almindelig bærbar computer er beregnet til at holde 2-4 år, hvor en “Business computer” typisk holder mindst 8-12 år. 
Der er også stor forskel på om din computer står hjemme på skrivebordet eller skal med i tasken hver dag.
Det vil være en hård belastning for en almindelig computer, men ikke noget problem for en “business computer”

Krav til computeren

Det er også vigtigt at du gør op med dig selv om hvad du skal bruge din computer til. Der er ingen grund til at bruge kr. 2.000,- ekstra på en computer med en masse ekstra kræfter og udstyr, hvis du alligevel ikke har brug for det. Jeg hjælper dig selvfølgelig gerne på vej med at træffe det rigtige valg.

Budget

Grønt blad - Køb af bærbar computer

Dit budget ligger nu lige til højrebenet, da du har dækket både dine krav og behov ind på nuværende tidspunkt. En ny “Business computer” koster typisk mellem 10.000,- og 25.000,- kroner, men kan erhverves brugt for omkring kr. 2.000,- – 6.000,- så det giver meget god mening både overfor miljøet og din pengepung at købe en renoveret brugt computer. Desuden får du en bedre garanti på en brugt business computer (2 års garanti) frem for en ny almindelig bærbar computer (6 mdr. garanti).

Hvad nu hvis jeg bare gerne vil have en almindelig ny bærbar computer?

Køb af bærbar computer

Så er det selvfølgelig heller ikke noget problem og her hjælper dig også meget gerne med at finde den helt rigtige computer til dig. Normalt har jeg ikke nye computer på lager, da der er alt for mange muligheder og forskellige priser at vælge imellem. Jeg vil hellere i samråd med dig bestille en ny computer hjem der dækker dit behov og passer til dit budget.