Hvad skal du købe som forbruger?

HP ProBook 640 G4 3 300x225 - Køb af bærbar computer

Det kan være et svært valg, når det kommer til indkøb af en ny eller brugt computer. Jeg vil her prøve at gøre valget lettere for dig, så du kan spare tid og kræfter på ikke at skulle kæmpe dig igennem den jungle af computere der findes på markedet i dag. Det hele afhænger egentlig af nogle ganske få ting til at starte med:

  1. Behov
  2. Krav til computeren
  3. Budget

Behov

Dit behov for en computer kan være stort eller lille. Jo større behovet er, ja noget større bør dit budget så også være. Sagt på en anden måde, skal du køre mange kilometer uden de store problemer, er du bedre stillet i en Mercedes, frem for en billig Fiat. Det betyder ikke at det behøver at koste kassen.

Mercedes 1024x576 - Køb af bærbar computer

Hvordan kan det nu lade sig gøre?

Svaret er ganske enkelt: køb Mercedesen, men køb den brugt!

Det jeg her vil frem til er at du er væsentligt bedre stillet ved at købe en brugt (Refurbished) computer, såsom Lenovo ThinkPad, HP EliteBook eller Dell Latitude, der alle er topmodeller “worldwide”. De er det foretrukne valg i erhvervslivet, fordi de simpelthen er de bedste og mest holdbare computere på markedet. De er testet til at fungere i alt slags vejr, fugtigt som tørt, samt mange forskellige militære standarder der stiller store krav om holdbarhed under ekstreme forhold.

Det vil altså være et bedre valg at erhverve en brugt business computer frem for en almindelig bærbar forbruger computer, som kan købes i mange butikker til mellem 3.000,- og 7.000,- kroner.

Hvad med byggekvaliteten?

Lenovo ThinkPad kvalitet 150x147 - Køb af bærbar computer

En almindelig bærbar forbruger computer er beregnet til at holde 2-4 år, hvor en business computer typisk holder mindst 8-12 år. 
Der er også stor forskel på om din computer står hjemme på skrivebordet eller skal med i tasken hver dag.
Det vil være en hård belastning for en almindelig forbruger computer, men ikke noget problem for en business computer.

Kan en business computer ikke gå i stykker?

Jo det kan den naturligvis, der er jo ikke noget der varer evigt. Det er elektronik vi har med at gøre, så det kan være følsomt. Men der er bare forskel på kvaliteten og det vil altid komme dig til gode som forbruger. Desuden får du 2 års garanti på en brugt business computer. På en ny forbruger computer, får du derimod 24 mdr. reklamationsret iht. købeloven, der reelt ikke indeholder nogen garanti, men en formodningsregel, om hvem der skal betale ved en reklamation. Hvis du har det bedst med at købe en ny business computer, hvor du får 3 års garanti, er det jo også en mulighed, men er bare en væsentlig dyre løsning, med en større afskrivning.

Mobilt bredbånd

Sierra Wireless EM7345 4G LTE 150x150 - Køb af bærbar computer

De fleste Business bærbare computere, har mulighed for at være online overalt, hvor du færdes. Frem for at skulle købe en USB-pen med SIM-kort som du sætter ind i siden på din computer, kan det typisk indbygges i en business computer. Derefter sætter du bare SIM-kortet direkte i computeren. Du får også bedre dækning når modemet er integreret i computeren, fordi antennen er indbygget i skærmen. Under produkterne her på webshoppen, kan du se om der er mulighed for tilkøb af modul til mobilt bredbånd. Du skal derefter finde en udbyder af mobilt bredbånd, der sender dig det SIM-kort, der skal sættes i computeren.

Dockingstation

ThinkPad Ultra Dock 90W 1 300x300 - Køb af bærbar computer

Konveter din bærbare computer til en stationær når du er hjemme. En dockingstation er en base hvor du klikker din bærbare i. Derefter har du en stationær computer med stor skærm, tastatur, mus, evt. printer, højttaler, samt andet tilbehør. Når din bærbare sidder i docken, bliver den samtidig ladet op og er klar til brug, uden for docken.

Krav til computeren

Det er også vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du skal bruge din computer til. Der er ingen grund til at bruge kr. 2.000,- ekstra på en computer med en masse ekstra kræfter og udstyr, hvis du alligevel ikke har brug for det. Jeg hjælper dig selvfølgelig gerne på vej med at træffe det rigtige valg.

Budget

Grønt blad - Køb af bærbar computer

Dit budget ligger nu lige til højrebenet, da du har dækket både dine krav og behov ind på nuværende tidspunkt. En ny business computer koster typisk mellem 7.000,- og 18.000,- kroner, men kan erhverves brugt for omkring kr. 3.000,- – 6.000,-, så det giver meget god mening, både overfor miljøet og din pengepung, at købe en renoveret brugt computer. Husk på at du får en bedre garanti på en brugt business computer, frem for en ny almindelig bærbar computer.

Ved at købe en brugt computer, er du også med til at hjælpe miljøet. Du sparer nemlig miljøet for op til 270 kg CO2, som er hvad miljøet betaler for at producere en ny computer.

Hvad nu hvis jeg bare gerne vil have en almindelig ny bærbar forbruger computer?

lenovo ideapad 320 3 300x169 - Køb af bærbar computer

Så er det selvfølgelig heller ikke noget problem, og her hjælper dig også meget gerne med at finde den helt rigtige computer til dig. Normalt har jeg ikke nye computer på lager, da der er alt for mange muligheder og forskellige priser at vælge imellem. Jeg vil hellere i samråd med dig bestille en ny computer hjem der dækker dit behov og passer til dit budget.