Hjælp til installation af Windows

(Support af Windows 7 ophørte den 14. januar 2020)
(Support af Windows 8 ophørte den 12. januar 2016)
(Support af Windows 8.1 ophører den 10. januar 2023)
(Support af Windows 10 ophører den 14. oktober 2025)
(Windows 11 blev frigivet den 5. oktober 2021)

Windows 11 3 1024x403 - Windows

Info om Windows 11

Windows 11 300x169 - Windows

Før at du kan opgradere til Windows 11 er der nogle afgørende systemkrav til din computer. Den skal være forsynet med en sikkerhedschip Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 og computeren skal kunne kører Secure Boot i opstartsfasen. Mange computere har allerede denne chip, enten i version 1.2 eller 2.0. Nogen har begge versioner, og her er det vigtigt at det er version 2.0 der er aktiveret. Samtidigt skal chippen nulstilles, hvis den har haft en anden ejer før dig, inden du tager computeren i brug. Processoren skal også være af nyere dato (Intel 8. gen. og frem) ved opgradering, men ikke ved en ren installation, der er det muligt at installere på ældre computere, dog kan du ikke forvente at få de samme opdateringer fra Microsoft, som med en kompatibel computer. Det er typisk den store årlige opdatering, du ikke kan regne med at få. Det kan dog klares manuelt med lidt snilde.

Hvis du meget gerne vil have Windows 11 og har min. TPM 1.2 og en ældre processor, kan jeg godt opgraderer din computer alligevel, også uden at slette din harddisk. Har du Windows 10 i forvejen, kan du opgradere til Windows 11 gratis, hvis din computer ellers opfylder systemkravene og er indstillet korrekt. Microsoft har udviklet et lille program, som du kan downloade og checke om din computer kan køre windows 11. Du kan hente der her: Tilstandskontrol for PC  

Om installationen

windows 10 300x209 - Windows

Er du ikke fortrolig med installationen af Windows 10 eller 11 hjælper jeg dig gerne. Du indleverer blot din computer på mit værksted, så klarer jeg resten. Der er også mulighed for at jeg kan opgradere din computer via fjernsupport.

En ren ny installation af Windows er vel det samme som at købe en ny bil med 0 km på klokken? hm..desværre nej, der er mange programmer der bør slettes, samt en del justeringer der skal udføres før det hele køre optimalt. En ny installation yder vel omkring 80% af det optimale, de sidste 20% hentes ved en efterfølgende optimering. Din computer vil derefter yde 100%.

Toptunet

Når jeg installerer Windows for dig, er det altid den nyeste og opdaterede version du får. Derefter bliver det grundig optimeret til at yde optimalt, samt at beskytte dit privatliv på bedste vis. Efter installationen, udfører jeg en grundig oprydning af gamle Windows filer, samt forældede opdateringer der ofte fylder omkring 25 GB.

Office

Har du brug for Office, kan jeg Installerer den populære Libre office til dig sammen med Windows uden beregning, hvis du ønsker dette. Jeg kan også installere Microsoft Office Professionel Plus 2021 DK for kr. 599,-.

Licens

Har din computer tidligere været aktiveret med Windows 8.1 eller 10 eller har du selv en gyldig licens til Windows 7, vil prisen på en ren ny installation af Windows 10/11 med optimering og opdatering af drivere være: kr. 499,-.
Windows 10/11 Home licens, Inkl. installation og optimering koster kr. 699,-.
Windows 10/11 Professionel licens, Inkl. installation og optimering koster kr. 899,-.

Windows er ikke perfekt

Selv om jeg mener at Windows 11 er den bedste version til dato, betyder det ikke at den er perfekt. Windows indeholder til tider en del fejl, og kan være årsag til at din computer pludselig går ned. Selv om du lige har fået installeret en ny Windows, kan problemerne lurer lige om hjørnet. Nogen gange kan jeg rette fejlene på mit værksted, men ofte er det nødvendigt med en hel ny installation, desværre. Der er jo ikke så mange alternativer, så det er noget vi Windows brugere må leve med.

Gratis opgradering

Windows 10 - Windows

Windows 10 udkom den 29. juli 2015 og blev udrullet over hele verdenen som en gratis opgradering, indenfor det første år, dvs. indtil den 29. juli 2016. Derefter koster det et beløb at erhverve det. Jeg har længe testet Windows 10, også inden den blev lanceret for offentligheden, og har brugt det dagligt med stor fornøjelse, indtil Windows 11 blev lanceret. Jeg mener selv, at det er den bedste Windows version til dato og at det var et godt tilbud fra Microsoft, med en gratis opgradering. I øvrigt er Windows 10/11 væsentligt hurtigere og mere sikkert end Windows 7.

Tilpasning

For de fleste vil en opgradering forløbe uden problemer, dog kan man komme ud for at skulle afinstallere nogle programmer, hvorpå de skal geninstalleres. Det kan være antivirus programmer, grafikdriver, men det er også muligt at printer med tilhørende software skal geninstalleres. Nogle programmer vil måske ikke være kompatible. Der findes få computere der ikke kan køre Windows 10/11 pga. driver problemer.

Oprydning

Det vil være en rigtig god idé at rydde op din computer inden en opgradering. Slet alle de programmer som du ved at du ikke bruger. Sørg for at din computer er fri for virus og malware. Opdater alle programmer og drivere.

3 installations muligheder ved en opgradering:

  1. Behold aller filer og programmer.
  2. Behold alle filer, men alle programmer slettes.
  3. En ren installation, hvor alle filer og programmer slettes.